VR Urheilu ry pähkinäkuoressa

VR Urheilu ry:n (VRU) toimintaan voivat osallistua kaikki VR-konsernin palveluksessa olevat työntekijät eli myös Pohjolan liikenne ,  Ruotsin VR:n toiminta, Tampereen ratikka, Fleetcare,  NRC Group ja Avecra.  Erillisiä jäsenmaksuja ei ole. Myös eläkkeelle jääneet voivat osallistua toimintaan. Moniin tapahtumiin voivat osallistua myös perheenjäsenet. Myös  kaikki raideliikenteen kanssa toimijat  kuten  Helsingin  ratikka + jokeriratikka, Traficom, Väylävirasto, Operail, Fennia Rail ja Fintraffic voivat osallistua kilpailutapahtumiin, mikäli erikseen ei sitä ole rajattu järjestäjän toimesta.

VRU-kalenteri 2023  alustavat tapahtumat  :

Mestaruuskisat:

Kaukalopallo  —  elo-syyskuu , haku Tampere Nokia Arena

Keilailu  >> Järvenpää 12-13.3

Katukoris    >>     Jokelassa  5.8

Frisbee Golf   >> syyskuu 15 HEINOLA

Golf   >> 25-26.8.2023 Hämeenlinna Tawast Golf

Padel >> VRU:n historian ensimmäinen turnaus 23.9 Lahti

Salibandy ,     Tampereella 17.11.2023 Spiral Arena

Muut tapahtumat

Jukolan viesti,  17-18.6 Porvoo

Syysruska – retkeilyjaosto , Pyhätunturi  14-17.9

VRU tukee myös:

Alueiden tapahtumia + välinehankintoja

VR Urheilulla on pitkät perinteet Suomen rautatiemaailman historiassa. VR:n liikuntatoiminta koostui aluksi ammattiporukoista tai irrallisista rautateiden palveluksessa olevista henkilöistä, jotka harrastivat liikuntaa kilpaillen, kisaillen tai harjoitellen eri lajeja.

Sodan jälkeen vuonna 1946 toiminta organisoitiin VR:n Urheilutoimikunnan alaisuuteen. Toiminta järjestettiin 1990-luvun alussa rekisteröidyn yhdistyksen puitteisiin, koska sillä haluttiin selkiyttää VRU:n roolia.

VRU organisaatio koostuu uudessa mallissa ainoastaan kevyemmällä hallinnolla ja supistetulla lajikirjolla 1.5.2018 alkaen . VRU-sääntöjä  päivitetään myös uuden toimintamallin mukaisiksi.

VRU-hallitus 1.1.2022 – 31.12.2023

VRU-säännöt