VR Urheilu ry pähkinäkuoressa

VR Urheilu ry:n (VRU) toimintaan voivat osallistua kaikki VR-konsernin palveluksessa olevat työntekijät eli myös Pohjolan liikenne , NRC Group (entinen Track) ja Avecra.  Erillisiä jäsenmaksuja ei ole. Myös eläkkeelle jääneet voivat osallistua toimintaan. Moniin tapahtumiin voivat osallistua myös perheenjäsenet. Myös  kaikki raideliikenteen kanssa toimijat  kuten  Helsingin ja Tampereen ratikka, Trafi, Väylävirasto, Operail, Fennia Rail ja Fintraffic voivat osallistua kilpailutapahtumiin, mikäli erikseen ei sitä ole rajattu järjestäjän toimesta.

VRU-kalenteri 2022  alustavat tapahtumat  :

Mestaruuskisat:

Kaukalopallo  — pelataan 2022 Nokia Areenalla, Tampere

Keilailu  >> SIIRRETTY , ilmoitetaan myöhemmin

Katukoris         Jokelassa elokuussa

Frisbee Golf

Golf  ,

Salibandy      Tampereella

Muut tapahtumat

Jukolan viesti,

Yötön Yö retkeilyjaosto , Pyhätunturi  ( alustava )

VRU tukee myös:

Tampereen alueen liikuntapäivä

VR Urheilulla on pitkät perinteet Suomen rautatiemaailman historiassa. VR:n liikuntatoiminta koostui aluksi ammattiporukoista tai irrallisista rautateiden palveluksessa olevista henkilöistä, jotka harrastivat liikuntaa kilpaillen, kisaillen tai harjoitellen eri lajeja.

Sodan jälkeen vuonna 1946 toiminta organisoitiin VR:n Urheilutoimikunnan alaisuuteen. Toiminta järjestettiin 1990-luvun alussa rekisteröidyn yhdistyksen puitteisiin, koska sillä haluttiin selkiyttää VRU:n roolia.

VRU organisaatio koostuu uudessa mallissa ainoastaan kevyemmällä hallinnolla ja supistetulla lajikirjolla 1.5.2018 alkaen . VRU-sääntöjä  päivitetään myös uuden toimintamallin mukaisiksi.

VRU-hallitus 1.1.2022 – 31.12.2023

VRU-säännöt